Anasayfa > Öğrenci > Liselerde Devamsızlık Hakkı Kaç Gün

Liselerde Devamsızlık Hakkı Kaç Gün

Yeni eğitim öğretim yılında devamsızlık ile ilgili düzenlemelerin geleceğini Milli Eğitim Bakanı açıkladı. Liselerde devamsızlık ile ilgili düzenlemeler yapılarak devamsızlık affının da kaldırılacağını ifade etti. Peki şu andaki yönetmeliğe göre liselerde devamsızlık kaç gün olarak uygulanıyor. Mazeretli veya mazeretsiz devamsızlık hakkı kaç gündür.

REKLAM

Devamsızlık kaç gündür

Orta öğretim kuruları yönetmeliğine göre liselerde öğrencilerin, bir özür beyan etmeden yani özürsüz olarak devamsızlık yapma hakkı vardır. İlgili yönetmelikte öğrencilerin özürsüz olarak 10 gün devamsızlık hakkı olduğu belirtilir. Bununla birlikte özür beyan ederek yani özürlü olarak devamsızlık hakkı ise 20 gün olmaktadır. Buna göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçemeyecektir.

(5) (Değişik:RG-21/4/2022-31816) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir. Ancak üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri veya tam teşekküllü hastanelerde kontrol kayıtlı sürekli tedaviyi ya da organ naklini gerektiren hastalığı bulunanlar, sosyal hizmet, emniyet ve asayiş birimlerinin resmî raporları doğrultusunda koruma ve bakım altına alınanlar ile tutuklu öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 10 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 60, tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitimlerine devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler ve özel eğitim meslek liselerine kayıtlı olan öğrencilerin özürsüz devamsızlık süresi 20 günü geçmemek kaydıyla toplam devamsızlık süresi 70 gün olarak uygulanır.

Ayrıca, eğitimlerine tam zamanlı olarak kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin 20 gün özürsüz devamsızlık hakkı bulunur.

(7) (Değişik:RG-1/7/2015-29403)  Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine velisi tarafından verilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.

Devamsızlık affı nedir

Devamsızlık affı, tüm derslerinde başarılı olmasına karşın toplam devamsızlık süresini aşan öğrencinin, devamlı öğrenciler gibi değerlendirilmesi sürecini ifade eder. Bu durum, öğrencinin akademik başarısının devamsızlık durumundan etkilenmemesini sağlar.

Devamsızlıktan sınıfta kalma

Milli Eğitim Bakanı açıklamalarında Liselerde sınıf tekrarının olmamasının kaynaklanan sorunlardan söz etti. Devamsızlık affı da bu sınıf tekrarını engelleyen bir durumdur. Yeni dönemde devamsızlıktanda sınıf tekrarının mümkün olduğu bir süreç söz konusu olacak gibi duruyor.

REKLAM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.