Anasayfa > Genel > ERP Nedir?

ERP Nedir?

ERP, bir şirketin bütün kaynaklarının minimum girdi ile beraber maksimum çıktıya ulaştırılması sürecinin yönetilmesi kurumsal kaynak planlamasının tanımıdır.

REKLAM

Kurumsal Kaynak Planlama (ERP)

Şirketlerin büyüme sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelişimlerinin devam ettirilebilmesi için gerekli olan temel ihtiyaçlardan bir tanesi kurumsal kaynak planlamasıdır. Çalışmalarını bir adım öne taşımak isteyen ve kurumsal kimlik alma yolunda ilerleyen şirketler için hayati bir önem taşıyan kurumsal kaynak planlaması nedir ne işe yarar ve ne gibi programların kullanılması gerekir gibi sorular da şirketin geleceği açısından oldukça önemlidir. Söz konusu şirketin bütün kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması kurumsal kaynak planlamasının tanımlanabilmesi açısından özet geçen bir tanım biçimidir. Minimum girdi ile beraber maksimum çıktıyı elde edecek olan yolda kurumsal kaynak planlamasından destek alınır.

ERP Nedir?

Bir şirketin bütün kaynaklarının minimum girdi ile beraber maksimum çıktıya ulaştırılması sürecinin yönetilmesi kurumsal kaynak planlamasının tanımıdır. EOQ ekonomik sipariş modellemesi ile beraber üretim sahasında kullanılmaya başlanan bu sistem, daha sonrasında MRP I Malzeme İlaç Planlaması ile birlikte MRP II İhtiyaç Kaynakları Planlaması olarak gelişmiş ve günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Bu gelişmeden sonra şirketin bütün kaynaklarının entegre ve etkin bir şekilde planlanabilmesi için kurulan sistemler söz konusu olmuştur. Tedarik planlaması, satın alma, üretim, ürün ağaçları ve envanter gibi işlemlerin hepsi kurumsal kaynak planlamasının içerisinde yer alır. Finans, müşteri ilişkileri yönetimi, insan kaynakları, kurumsal risk yönetimi gibi konular da kurumsal kaynak planlamasına dahildir.

En İyi ERP Programları Nelerdir?

Kurumsal kaynak planlaması yapılırken kullanılması gereken bazı programlar bulunur. Türkiye’nin dijital dönüşüm atölyesi olan firmamız, en iyi ERP çözümlerini sizler için üretmekle beraber bu programları alanında uzman kadrosu ile etkin bir şekilde kullanır. Türkiye genelinde yer alan en büyük 500 firmanın kullandığı ve yabancı kaynaklı olarak da rağbet gören SAP programı en iyi ERP programlarından biridir ve firmamız tarafından tercih edilir. Bu programın yanı sıra müşterilerimizin hedef kitlesine ve büyüme oranına bakılarak değerlendirmekte olduğumuz ORACLE, MBC, IFS, CANIAS, ABAS gibi programlar da firmamız bünyesinde kullanılır. ERP çözümlerimiz arasında ise; finans yönetimi, e-devlet çözümleri, stok ve depo yönetimi gibi birçok hizmet yer alır.

ERP Ne İşe Yarar?

Kurumsal kaynak yazılımı ile sizlere vermekte olduğumuz hizmetler üretildiği andan itibaren yüksek veri kalitesi ile beraber kayıt altına alınır. Mükerrer veri girişi ile beraber kurumsal kaynak planlaması şirketlerin veri kaybının önlenmesini sağlar. Sonuçlar güvenilir ve tek olduğu için şirketlerin finansal anlamda risk altına girme durumu minimuma düşer. Yönetimsel kararların hızlı bir şekilde alınabilmesi için gereken kurumsal bilgi oluşturulur. İş sürelerinin daha etkin ve verimli bir şekilde kullanımı söz konusudur. Firmamız bünyesinde çalışan uzmanlarımız kurumsal kaynak planlamasını en kaliteli şekilde uygulamaktadır. Hizmetlerimiz hakkında daha geniş bir bilgi almak için https://www.mavvo.com.tr/erp/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: www.mavvo.com.tr

REKLAM

İlginizi çekebilir

Volatilite Dönemlerinde Çeşitlendirmenin Önemi

COVID-19 salgınının etkileri geniş çaplı olmuş ve yerel ve küresel piyasalarda önemlidalgalanmalara yol açmıştır. Bu …

Bir yorum

  1. Bu güzel bilgi için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.