Anasayfa > Etiket Arşivi: seçimi

Etiket Arşivi: seçimi

2014-2015 Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğretim Programları

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim öğretim yılında yeni kayıt olan öğrenciler hakkında açıklamalar yapıldı: - Mesleki Açık Öğretim Lisesi haftalık ders dağılım çizelgeleri örgün öğretim (Anadolu) programlarına uygun olarak yeniden hazırlanmıştır. - Öğrencilerimiz ders seçme işlemlerini 8 Ekim 2014 tarihinde yapabileceklerdir.

Devamı »

Açık Öğretim 2. Dönem Ders Seçimleri

Açık öğretim lisesi ve Mesleki açık öğretim lisesinde, 2013-2014 Öğretim yılı 2. Dönem sınavları için kayıt yenileyen öğrenciler en geç 28 mart 2014 tarihine kadar derslerini seçmeleri gerekmektedir. Ders Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar: - Ders seçimini yaparken öncelikle zorunlu ortak derslerinizi seçiniz. Unutmayınız zorunlu dersiniz olduğu sürece krediniz tamamlanmış olsa da mezun olamazsınız.

Devamı »

Ticaret Ünvanı Nasıl Seçilmelidir, Nelere Dikkat Edilmelidir

İşletmelerin ticaret unvanlarını seçerken dikkat etmeleri gereken hususlar şahıslara ait işletmelere ve şirketlere göre değişiklik göstermektedir. Buna göre: 1- Şahıs işletmelerinde ticaret unvanı seçilirken şahsın ad ve soyadını kullanması mecburidir. Buna ilaveten tacirin, işletmesi ile yanlış bir kanaat uyandıracak olan ifadeler hariç, istediği ekleri de unvanında kullanması mümkündür. Özellikle gerçek kişilerin ticaret unvanlarına bir şirketin mevcut olduğu zannını uyandıracak ilaveler yapmaları yasaktır.

Devamı »