Anasayfa > Açık Öğretim > 2014-2015 Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğretim Programları

2014-2015 Mesleki Açık Öğretim Lisesi Öğretim Programları

Milli Eğitim Bakanlığı, Mesleki Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından 2014-2015 Eğitim öğretim yılında yeni  kayıt olan öğrenciler hakkında açıklamalar yapıldı:

REKLAM

– Mesleki Açık Öğretim Lisesi haftalık ders dağılım çizelgeleri örgün öğretim (Anadolu) programlarına uygun olarak yeniden hazırlanmıştır.

– 2014-2015 Öğretim yılında yeni kayıt olan dönemi 1 ve 2 olanlar yeni programlarda belirtilen derslerden sorumlu tutulacaklardır.

– Yeni programlar kademeli olarak uygulanacaktır. Şu an itibariyle dönemi 3 ve yukarısı olanlar en geç 2017-2018 öğretim yılında mevcut programlardan mezun olabileceklerdir. Bu tarihe kadar mezun olamayan bütün öğrenciler Anadolu Meslek Liselerine göre hazırlanmış programlara tabi olacaklardır.

– Örgün eğitimde 9. Sınıf programında yer alan Mesleki Gelişim Dersi öğrencilerin bu ders için yıl boyu yüz yüze eğitime gelmemeleri için Mesleki Açık Öğretim Lisesi Programlarında 10. Sınıfa karşılık gelen 3. Ve 4. Dönemlere konulmuştur.

– Ders çizelgelerinde oluşan değişikliklerin sistemimize uyarlanması dolayısıyla yeni kayıt alınan öğrencilerin tasdikname bilgilerinin sisteme aktarılması ve öğrencilerin “Ön Kayıt” olan durumunun “Aktif” yapılma işlemleri 8 Ekim 2014 tarihinde açılacaktır.

– Bu tarihten sonra tasdikname veri girişi işlemleri; e- okuldan gelen öğrenci bilgileri sistem üzerinden, e-okulda kaydı bulunmayan öğrenci bilgileri sistem kullanıcıları tarafından gerçekleştirilecek ve öğrenciler aktif öğrenci yapılacaktır.

– Öğrenim belgesi ile gelen öğrenciler geldikleri orta öğretim kurumunda en az iki dönem okumuş iseler bu öğrenciler başardıkları derslere bakılmaksızın yüz yüze eğitime alınırlar.

– Ortaokul mezunu öğrenciler (İmam Hatip Alanına kayıt olanlar ile alanı ile ilgili ustalık ve kalfalık belgesi bulunanlar hariç) bir sonraki eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitime başlarlar.

– Öğrencilerimiz ders seçme işlemlerini 8 Ekim 2014 tarihinde yapabileceklerdir.

REKLAM

İlginizi çekebilir

Açık Lise Kayıtları 1 Eylül’de Başlıyor

Açıköğretim Lisesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Kayıtları: Yeni Kayıt Başvuru Tarihleri: 01-19 Eylül 2014 Yeni Kayıt Başvuru Yeri: Yüz Yüze Eğitim Alınan Okul/Kurumlar Yeni Kayıt Ücreti: 25 TL Temrinlik Ücreti: İmam Hatip Öğrencileri İçin: 20 TL

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.