Anasayfa > MEB > Kitap İnceleme Ücretleri

Kitap İnceleme Ücretleri

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip, kitap inceleme karşılığı öğretmen ya da akademisyenlere ödenecek ücretin 90 bin rakamının memur aylık katsayısı ile çarpılarak elde edileceğini bildirdi.

REKLAM

Emin Karip, ”Bir kitabı 6 kişi inceleyecek olursa, bir kişi için ilkokul kitabında 650-700 lira, ortaokul kitabında 850-900 lira civarında, lise kitabında ise bin 100 lira civarında ücret verilecek” dedi.

Yatırılacak ücretin yasal kesintileri olacağını hatırlatan Emin Karip, geriye kalan miktarın ise kitabı inceleyen panelist sayısına bölünerek eşit miktarda ödeneceğine dikkati çekti.

Kitabı inceleyen kişiyi ”öğretmen” ya da ”öğretim elemanı” diye ayırmayacaklarını söyleyen Karip, ”Çünkü yapılan iş aynı. Bunu dikkate alarak inceleyen kişinin unvanı ya da konumu ne olursa olsun eşit miktarda ödeme yapılacak” dedi.

15 Ocak-1 Şubat ile 15 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde olmak üzere iki dönemde yayın evlerinden incelenecek kitapların alındığını ve daha sonra kitapların inceleneceğini belirten Karip, ancak öğretmenlerin ve akademisyenlerin kitap incelemek için sisteme yıl boyunca kayıt yapabileceklerini aktardı.

Panelistlere kitabın internet üzerinden gönderileceğine işaret eden Karip, şunları kaydetti:
”Onlar kitabı inceleyecek ve etik sözleşmeyi imzalayacak. Bulunduğu yerden kitapla ilgili raporunu hazırlayarak bize gönderecek. Öğretmenlerin biri Kars’ta, diğeri Edirne’de olabilecek. Öğretmen kendi evinde kitabı inceleyebilecek. Raporlar tamamlandığında o kişileri panel toplantısına davet edeceğiz. Panelde her biri raporunu sunacak ve kitapla ilgili tüm ayrıntılar tartışılacak. ‘Hata var’ deniyorsa gerekçelendirilecek. Kitap kabul edilecek veya reddedilecek. Her şey tamamen bilimsel olacak.”

Kaynak: AA

REKLAM

İlginizi çekebilir

2023 Vizyonunda Mesleki ve Teknik Eğitim Nasıl Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı MEB 2023 Eğitim Vizyonu belgesini yayımladı. MEB’in yeni vizyonunda Mesleki ve Teknik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir