Anasayfa > Resmi Gazete > Vergiye Uyumlu Mükellefe %5 İndirimde Sınır Arttı

Vergiye Uyumlu Mükellefe %5 İndirimde Sınır Arttı

Vergiye uyumlu mükellef için %5 indirim uygulaması bulunmaktadır. Bunun için kanunda belirtilen şartlar bulunmaktadır. Bunlardan biri de hiç eksik ödemenin olmaması, bu eksik ödeme tutarıda 10 TL idi. Düzenlenen kanun ile 10 TL olan eksik ödeme tutarı artırıldı.

REKLAM

7162 nolu kanununun 3. maddesine göre; vergiye uyumlu mükellef düzenlemesinde yani yüzde 5 indirim uygulamasında; 10 TL olan eksik ödemelere ilişkin sınırın 250 TL’ye çıkarılmış olduğu ve ihraç kayıtlı mal teslimlerine ilişkin şartların sağlanamaması durumunda terkin edilen vergilerin tecil süresinin bitiminden itibaren 15 gün içerisinde ödenmesi halinde, vergilerin kanuni süresi içerisinde ödenmiş olması şartının ihlal edilmiş sayılmaması sağlanmıştır.

Gelir Vergisi Kanununun “Vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi” başlıklı mükerrer 121 inci maddesinin ikinci fıkrasının (1) numaralı bendinde yapılması öngörülen değişiklikle, vergiye uyumlu mükellef düzenlemesinde yer alan eksik ödemelere ilişkin belirlenen her bir beyanname itibarıyla 10 Türk lirası sınırı 250 Türk lirasına yükseltilmiştir.

Resmi gazete: 30 Ocak 2019 ÇARŞAMBA / Sayı: 30671

Gelir vergisi kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun

Kanun No. 7162                                                                                                         Kabul Tarihi: 18/1/2019

MADDE 3 – 193 sayılı Kanunun mükerrer 121 inci maddesinin ikinci fıkrasının (1) numaralı bendinde yer alan “10 Türk lirasına” ibaresi “250 Türk lirasına” şeklinde değiştirilmiş ve bende “ödemeler bu şartın ihlali sayılmaz.” ibaresinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Vergi kanunları gereğince, tecil edilerek belirlenen şartların gerçekleşmesine bağlı olarak terkin edilecek vergilerin, şartların sağlanamaması halinde kanunlarında belirlenen tecil süresinin sonunu takip eden onbeşinci günün bitimine kadar ödenmesi şartıyla bu şart ihlal edilmiş sayılmaz.”

Kaynak: Resmi gazete, İSMMMO

REKLAM

İlginizi çekebilir

Youtube ve Sosyal Medya Kazançlarına Vergi İstisnası

“Sosyal İçerik Üreticiliği ile Mobil Cihazlar İçin Uygulama Geliştiriciliğinde Kazanç İstisnası” vergi düzenlemesi ile Sosyal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir