Anasayfa > Teknoloji > İnstagram Kullanımıyla İlgili İpuçları

İnstagram Kullanımıyla İlgili İpuçları

Kullanıcı sayısı her geçen gün artmaya devam eden Instagram, son yeniliklerden sonra daha fazla dikkat çeken bir sosyal medya platformuna dönüştü. Kullanımı son derece kolay olsa da Instagram konusunda bazı kullanım ipuçlarından söz edeceğiz.

REKLAM

Layout ile tanışın…

Instagram tarafından yeni geliştirilen uygulama birden fazla sayıda fotoğrafı döndürerek bir karede paylaşmanızı sağlıyor. Fotoğrafları yapan ya da dikey olarak birleştirme imkanı sunan layout aynı zamanda fotoğraflarınızda ayna etkisi yapmanıza da imkan tanıyor. Bu sayede çok daha çekici ve çok daha etkileyici bir görsel paylaşımı yapabilirsiniz. Layout  mutlaka tanışmanız ve kullanmanız gereken bir Instagram uygulamasıdır.

Intagram mobilde yorumlara cevap vermek…

Instagram kullanıcılarının özellikle bu platformu yeni kullanmaya başladıklarında en çok zorlandıkları husus yorumlara cevap verme oluyor. Bu işlemi kolaylıkla yapmak için öncelikle yorumlara tıklayın. Hangi yoruma cevap vermek istiyorsanız o yorumu sola çekin. Ardından gri oka tıkladığınızda yanıt vermek istediğiniz yorumu yazan kişinin kullanıcı adı otomatik olarak yorum bölümünde belirecektir. Bu sayede paylaşımınızı yapılan yorumlara kolaylıkla yanıt verebilirsiniz. Yorumları silmek için de ilgili paylaşıma gidin. Ardından silmek istediğiniz yorumu sola çekin ve kırmızı renkte olan çöp kutusuna dokunun. Yorum anında silinecektir.

Takip ettiğiniz kişilerden uyarı almak…

Instagram’da takip ettiğiniz tüm hesaplar için geçerli olmayabilir ancak bazı hesapların hiçbir paylaşımını kaçırmak istemiyor olabilirsiniz. Bu durumda ilgili hesapla ilgili uyarı alma imkanını sosyal medya platformu size sunuyor. Yapmanız gereken sadece bu hesapla ilgili uyarıları  açmak olacak. Bunun için uyarı almak istediğiniz hesabı açın ve sağ üst bölümde bulunan üç nokta işaretine tıklayın. Açılan menüde “gönderi uyarılarını etkinleştir” yazan yere dokunmanız durumunda uyarılar etkin hale gelecektir. Hesaptan bir paylaşım yapıldığında anında sizin de haberiniz olacak.

Arama geçmişini temizleme…

Instagram hesabından arama yaptığınız kişileri hiç kimsenin görmesini istemiyor olabilirsiniz. Bu durumda arama geçmişini silmeniz gerekiyor.  Yapmanız gereken ise seçeneklerinizi görmenizi sağlayan çark işaretine tıklamak olacak. En alta kaydırdığınızda burada “arama geçmişini temizle” seçeneğini göreceksiniz. Bu bölüme tıklamanız durumunda daha önce yaptığınız aramalar silinir ve Instagram hesabınıza göz atan kişiler yaptığınız aramaları göremez. Arama geçmişini özellikle meraklı arkadaşları olan kişilerin sıklıkla yapmasında fayda olacak.

Beğendiğiniz gönderileri listeleme…

Daha önce bir gönderiyi beğendiniz ve şimdi bu gönderiye yeniden bakmanız gerekiyor.  İşte bu durumda yapmanız gereken şimdiye dek beğendiğiniz tüm fotoğrafları sıralamanız olacak. “beğendiğiniz gönderiler” bölümüne tıklamanız durumda daha önce beğendiğiniz fotoğrafların tümünü bir listesini karşınızda görürsünüz. Bu sayede farklı hesapların paylaşımları arasında mekik dokumanıza da gerek kalmaz.

Veri kotasını verimli kullanma…

Instagram bildiğiniz gibi fotoğraf ve görseller paylaşılan bir platformdur. Bu durum hızla veri kotanızın dolmasına sebebiyet verebilir. Bunu önlemek için daha az veri kullan özelliğinden faydalanabilirsiniz. Seçeneklerde mobil ağ kullanımı menüsünü göreceksiniz. Buraya tıklayın ve açılan pencerede “daha az veri kullan” seçeneğini tercih edin. Böylece veri kotanızın çok daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamış olacaksınız.

Hashtag kullanımı…

Paylaşımlarınızın daha fazla sayıda kişiye ulaşması ve daha fazla daha like alması için hashtag kullanımına özen göstermeniz gerekiyor. Bunun için aktif olan ve paylaşımınızla da ilgili hashtagleri tespit ederek kullanın. Böylece yaptığınız paylaşımın çok daha fazla sayıda kişi tarafından görülmesini sağlamış olacaksınız. Daha fazla sayıda kişinin görmesi daha fazla beğeni almanız anlamına geliyor. Ancak beğeni almanız için etkileyici paylaşımlar yapmanız da büyük önem taşıyor. Bu noktada sosyal medya platformu doğal sunduğu efekt seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Detaylar için: Crovu

REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir