Anasayfa > Teknoloji > Dünyanın En Zengin 5 İsmi

Dünyanın En Zengin 5 İsmi

Oxfam tarafından yayınlanan “dünyanın en zengin isimleri” listesi belli oldu. Teknoloji dünyasındaki ünlü isimler en zengin isimlerin başında yer aldı. En ilginç ve düşündürücü tarafı, dünyanın en zengin 26 kişisi dünyanın en fakir % 50’sinin tüm varlığına denk bir servete sahip olamsı.

REKLAM

Diğer bir ayrıntı ise, dünyanın en zengin 5 isminin 3’ü teknoloji devleri Microsoft, Amazon, Facebook kurucularınından oluşmaktadır.

5. Zengin

 MARK ZUCKERBERG en zengin dünyada

MARK ZUCKERBERG: Facebook kurucusu ve sahibi. 1984 tarihinde New York, ABD’de dünyaya geldi. Ailesinin tek çocuğu olan Mark Zuckerberg, 2000’li yılların başında dünyanın sayılı üniversitelerinden biri olan Harvard’da okumaya başladı ve orada facebook sitesinin temellerini attı. Serveti, 55 milyar sterlin.

4. Zengin

BERNARD ARNAULT

BERNARD ARNAULT: LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) şirketler grubunun CEO’su. Bernard Arnault, 1949 yılında Fransa’da doğan bir iş adamıdır. Serveti, 55.8 milyar sterlin.

3. Zengin

WARREN BUFFETT

WARREN BUFFETT: Berkshire Hathaway holding sahibi. ABD’li iş adamı Warren Edward Buffett, 30 Ağustos 1930 yılında Nebraska’da dünyaya gelmiştir. Serveti, 65.1 milyar sterlin.

2. Zengin

BILL GATES en zengin isimler

BILL GATES: Microsoft kurucusu ve sahibi. Bill Gates, 1955 yılında Seattle’da dünyaya geldi. Başarılı bir avukatın oğlu olan Gates, oldukça zengin bir ailenin çocuğuydu. 1975 yılında kurduğu Microsoft’u hızlıca büyüterek kısa zamanda milyarder oldu. Serveti, 69.8 milyar sterlin

1. En Zengin

JEFF BEZOS dünyanın en zengin ismi

JEFF BEZOS: Amazon kurucusu ve sahibi. 1964 tarihinde Amerika’nın New Mexico eyaletinde dünyaya gelmiştir. Amazon isimli kuruluşun CEO’su olan Bezos, dünya genelinde E-ticaretin gelişmesine olanak sağlayan isimler arasında yer almaktadır. Serveti, 86.8 milyar sterlin.

REKLAM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir