Anasayfa > Muhasebe > Paraşüt Nedir, Kimler Kullanmalı?

Paraşüt Nedir, Kimler Kullanmalı?

Son zamanlarda adını sürekli duyduğumuz “Paraşüt” nedir sorusuna cevap bulmak için Paraşüt’ten Ürün Yöneticisi Eran Filiba ve İçerik Sorumlusu Tunca Üçer ile görüştük.

REKLAM

Paraşüt tam olarak neler yapıyor?

Paraşüt küçük ve orta ölçekli işletmeler için online bir ön muhasebe programı. Türkiye’nin büyüyen işletmelerinin finansal operasyonlarına daha az zaman ayırıp büyümeye odaklanmaları için çözümler sunuyoruz. Amacımız büyüyen ekonomide özellikle KOBİ’lerin dijitalleşme yolunda çözüm ortağı olabilmek. Bu sebeple de cari takibi, fatura takibi, gelir gider takibi, detaylı raporlamalar gibi günlük finansal operasyonlar da dahil olmak üzere ücretsiz e-fatura entegrasyonu, online tahsilat gibi bu işletmelerin hayatlarını kolaylaştıracak çözümler sunuyoruz.

Kimler Paraşüt kullanmalı? Kimler Paraşüt kullanıyor?

Paraşüt’ü şu ana kadar 75.000 işletme kullandı, bu sayı her geçen gün artıyor. Amacımız küçük ve orta ölçekli farklı sektörlerden şirketlerin çözüm ortağı olabilmek.

Paraşüt’ü, temelde gelir gider hesabını tutmak isteyen her işletme kullanabilir. Bunun yanında alacak verecek durumunu görmek isteyen, faturalarını kolayca yazdırmak isteyen, birden fazla çalışanı olup farklı mekanlardan hesaplarına erişmek isteyen her firma için çözümümüz var. Türkiye’de ticaret hayatının gündemi dijitalleşerek operasyon için harcadıkları zamanı ve maliyeti düşürmek, Paraşüt de tam olarak bunu yapıyor. Örneğin elektronik faturaya geçiş tamamen ücretsiz. Gelir İdaresi Başkanlığının Mali Mühür ücreti hariç bir ödeme yapmadan e-faturayı hemen kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Hem de yüksek maliyetler entegrasyonlarla değil, bir e-posta hesabı açmak kadar kolay bir işlemle ve çok düşük maliyetlerle büyüyen işletmelerin çözüm ortağı olarak.

Bundan sonraki hedefler neler?

Paraşüt kullanıcılarından gelen geri bildirimler ile uygulamayı her gün geliştiriyoruz. 2016 itibari ile üç büyük hedefimiz var: Stok takibi özelliğini açmak, banka entegrasyonu tamamlamak ve muhasebeci entegrasyonunu

gerçekleştirmek. Stok takibi bitmek üzere, banka entegrasyonu konusu her gün gelişiyor, en son banka mutabakatı özelliğimizi ekledik. Muhasebeci entegrasyonu ise hem mali müşavir/muhasebeci tarafını hem de mükellef tarafını rahatlatacak ve daha çok zaman kazandıracak bir özellik. Bunların ötesinde Türkiye’deki her küçük ve orta ölçekli işletmenin aklına ilk gelen çözüm ortağı olmak istiyoruz.

Paraşüt’te kimin için içerik üretiliyor?

Paraşüt bir ön muhasebe uygulaması olsa da sadece bu alanda değil hemen her alanda işletmelere yardımcı olacak içerikler üretiyor. Demin de konuştuğumuz vizyona uygun olarak her işletmenin sorunlarına cevap olacak içerikler oluşturmaya gayret ediyor ve bu amaca uygun bir platform olma yolunda ilerliyoruz. Bir iş kurulurken ve büyütülürken ihtiyaç olabilecek tüm kaynakları Paraşüt Blog altında toplamaya çalışıyoruz. Burada yalnızca Paraşüt içerisinden değil, Paraşüt ile aynı vizyonu paylaşan kişilerden de içerikler geliyor. Paraşüt Blog için avukatlar, mali müşavirler, eğitmenler, pazarlama uzmanları, danışman içerikler oluşturuyor. İşlenecek konular ise tamamen okuyucuların geri bildirimleri ile belirleniyor.

Muhasebedersleri.com ile yapılacak içerik çalışmaları neler olacak?

Muhasebedersleri.com zaten ürünü ve içerikleri geliştirirken istifade ettiğimiz bir kaynaktı. İnternet üzerinden muhasebe öğrenmek isteyenler için temel başvuru kaynağı diyebiliriz. Bizim de amacımız işletmecilerin finansal yönetim konusunda bilgi kazanmaları ve daha sağlıklı finansal yapı oluşturabilmeleri. Bu sebeple de muhasebedersleri.com ile beraber ortak içerik oluşturulması, çevrimiçi ve çevrimdışı birçok eğitim düzenlenmesi, e-kitaplar, video eğitimler oluşturulması gibi birçok konuda işbirliği yapmak istiyoruz.

REKLAM

İlginizi çekebilir

Babaya Hediye Nasıl Seçilir?

Günümüzde herkesin zorlandığı süreçlerden biri de babaya hediye seçme sürecidir. Siz de iyi biliyorsunuz ki …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.