Anasayfa > Etiket Arşivi: meslek

Etiket Arşivi: meslek

Sınavsız Geçiş Hakkı Nedir?

Kısaca sınavsız geçiş: Meslek bölümü öğrencilerinin kendi alanlarındaki ön lisans (2 yıllık) programlarına sınavsız olarak yerleştirilmesidir. Bu nedenle bu uygulamaya sınavsız geçiş denilmektedir. Sınavsız geçiş ile sadece 2 yıllık Meslek yüksek okullarına ve açıköğretimin ön lisans programlarına gidilebilir. Sınavsız Geçiş yerleştirme işlemleri aşağıdaki önceliklere göre merkezi sistemle yapılır. 1. Mezuniyet yılı daha büyük (yeni mezun) adaylara öncelik verilir.

Devamı »

Meslek Liselerinin Ders Saatleri Arttı

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün "Haftalık Ders Çizelgelerinde Yapılan Düzenlemeler" yazısına göre mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarında 2014-2015 eğitim öğretim yılında 9. ve 10. sınıflardan başlayarak Meslek, Anadolu Meslek, Teknik ve Anadolu Teknik Liselerinin haftalık ders çizelgelerinde değişiklikler yapılmıştır. Yeni çizelgelere göre meslek liselerinde haftalık ders saati 10. sınıflarda 35 saatten 42 saate çıkacak, Anadolu meslek liselerinde ise haftalık ders saati 44 saate çıkacak.

Devamı »

İstanbul’daki 2 Yıllık (Önlisans) Muhasebe Bölümleri

Muhasebe ve finansman bölümünden ve bu bölümün alt dallarından hangi üniversitelerin önlisans yani 2 yıllık bölümlerine muhasebe bölümlerine sınavsız yerleşebileceği aşağıda listelenmiştir. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerinin İstanbul'da olanları ve 2013-2014 kontenjan sayıları ile taban puanları listelenmiştir. 2013-2014 İstanbul'daki Muhasebe Bölümlerin Kontenjanları ve Taban Puanları

Devamı »

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Nedir?

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi: Bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliğidir. Projenin başlıca amacı, işsizlere meslek edindirmek suretiyle istihdamın artırılması ve işverenlere nitelikli eleman kazandırılmasıdır. İstihdam sorunun altında yatan en önemli nedenlerden biri de ''mesleksizlik''dir. Türkiye’de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir. Bu kapsamda işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla “Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri’10 Projesi” başlatılmıştır.

Devamı »