Anasayfa > Açık Öğretim > Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. Ek Sınavları

Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. Ek Sınavları

Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2. ek sınavı 11 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da saat 10,00 da ve tek oturum şeklinde yapılacaktır.

REKLAM

– II. ek sınava Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtlı öğrencilerden dönemi 7 ve üzerinde olanlardan, aktif, donuk ve silik olan öğrencilerimiz başvurabileceklerdir.

– II. Ek sınav öğrenim döneminden sayılacaktır.

– II. Ek sınavda Öğrencilerimiz uzaktan eğitim ile okudukları en fazla 24 kredilik dersten sınava girebileceklerdir.

– II. ek sınav için başvuruları 29-30 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

– II. Ek sınava başvuracak öğrencilerimiz ilgili banka şubelerine belirtilen tarihler arasında (T.C Ziraat Bankası, T.C. vakıflar Bankası, T.C. Halk Bankası ) T.C kimlik numarası ile 20 TL ek sınav başvuru ücretini mutlaka II. ek sınav için açılan hesaba yatıracaklardır.

– II. ek sınav ücretini yatıran öğrenciler yüz yüze eğitim aldıkları okul müdürlüklerine müracaat ederek ek sınav kayıt yenilemelerini yaptıracaklardır.

– II. ek sınav başvuru işlemi yapan öğrenciler 29-30 Eylül 2015 tarihi mesai bitimine kadar sınavına girecekleri dersleri mutlaka sistem üzerinden seçmeleri gerekmektedir. ( Ders seçiminizi yapmadığınız takdirde sistemin atayacağı derslerden sınava katılacağınızı ve değişiklik yapılmayacağını unutmayınız)

-2015-2016 eğitim öğretim yılı I. Dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 29-30 Eylül 2015 tarihleri arsında yapılamayacaktır.

– II. Ek sınav müracaatını yapan öğrencinin kayıt evrakları sistem üzerinde taranmamış numarası 211….212….213….214…..ile başlayan öğrencilerin belgeleri taranarak sisteme atılacaktır.

– Belgesi taranarak sisteme atılmayan öğrencinin mezuniyet incelemesi yapılamayacağından öğrencinin üniversite kayıtlarında veya herhangi bir nedenle mağduriyet yaşaması durumunda sorumluk öğrenci belgesini taraması gereken okul müdürlüğünün olacaktır.

– Yurt dışında Mesleki Açık Öğretim Lisesi İmam Hatip Programına kayıtlı öğrencilerimizde Ankara’da yapılacak sınava ek sınav kaydı yaptırarak girebileceklerdir.

ALAN DAL DERSLERİ EK SINAVI

Daha önceki dönemlerde okuduğu halde devamsızlık hariç başarısız alan/dal dersi bulunan toplam 7 ve üzeri döneme sahip öğrencilerde 24 krediye kadar bu alan/dal derslerinden II. ek sınava girebileceklerdir.

Uzaktan eğitim ile okutulan derslerden sınava girmeyip sadece alan /dal derslerinden sınava girecek öğrencilerden döneme ihtiyacı olanlar kayıt yenileme yapmaları gerekecektir. Mezuniyet için döneme ihtiyacı olmayan, toplam dönemi 8 ve üzeri olanlar sadece alan/dal derslerinden II. Ek sınava girecek iseler bu öğrenciler II. Ek sınav için kayıt yenileme yapmadan da alan/dal dersleri ek sınavına girebileceklerdir.

Alan/dal dersleri sınavına girecek öğrencilerin müracaatları 28-29-30 Eylül 2015 tarihlerinde yüz yüze eğitim yapılan okullar tarafından alınacak, sınavlar ise aynı okullarda 1-2-3-4 Ekim 2015 tarihlerinde okul müdürlüğünün belirlediği sınav takvimi doğrultusunda yapılacaktır.

II. Ek sınav sonuçları en geç 5 Ekim 2015 tarihinde Mesleki Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine girilecektir.

Not: 2. Ek sınav sonucunda “mezuniyet incelemesinde” olan öğrencilerin dosyaları kayıtlı oldukları okul müdürlükleri tarafından taranarak sisteme atıldıktan sonra mezuniyet incelemesi tamamlanacaktır. “Mezuniyet İncelemesinde” olan öğrencilerimize diploma yerine geçen “Çıkma Belgesi” düzenlenemeyeceğinden dosyalarının en kısa sürede sisteme taranarak aktarılması gerekmektedir.

REKLAM

İlginizi çekebilir

Açıköğretim Lisesi Kayıtları Nasıl ve Ne Zaman Olur?

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir: REKLAM a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir