Anasayfa > Genel > Temel Gıda ürünlerinde KDV İndirimi

Temel Gıda ürünlerinde KDV İndirimi

Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda, Cumhurbaşkanı tarafından KDV’yi sadeleştirme programı kapsamında temel gıda ürününde % 8 olan KDV % 1’e indirildiği açıklanmıştı. Yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

REKLAM

31749 sayılı resmi gazetede “Mal ve hizmetlerde uygulanacak katma değer vergisi oranlarının tespitine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar” ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun birtakım değişiklikler yapılarak temel gıda ürününde yüzde 8 olan KDV, yüzde 1’e indirilmiştir.

Temel gıdada KDV indirimi

Bu KDV indirimi ile temel gıda ürünlerindeki KDV’nin 7 puan indirilmesi temel gıda fiyatlarına büyük oranda yansıması beklemektedir.

KDV Oranları listesi

Gelir İdaresi Başkanlığında KDV Oranları listesi devamlı güncellenmektedir. Yeni Çıkan Cumhurbaşkanı Kararına görede yeni KDV Oranları resmi sitelerden paylaşılacaktır.

Genel olarak bu KDV indirimi ile temel gıdada; pirinç, et, yağlar, süt, şeker, çay, kahve, patates, yumurta, peynir, sebze ve meyveler, bakliyat vb. ürünleri kapsayacak.

Daha fazlası için https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararli-bilgiler/kdv-oranlari sayfasına bakabilirsiniz.

REKLAM

İlginizi çekebilir

Sosyal Medya İçerik Üreticiliği ile Mobil Uygulamalara Vergi Düzenlemesi

Yeni vergi düzenlemesi ile Sosyal medya ile (Facebook, Instagram, Youtube, Tiktok vb) gelir elde edenler …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir