Anasayfa > Muhasebe > Muhasebe Öğretmeni Nasıl Olunur? (Belli Değil !!!)

Muhasebe Öğretmeni Nasıl Olunur? (Belli Değil !!!)

Muhasebe Öğretmenliği; sadece Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi’nde Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği ve İşletme Öğretmenliği Bölümü ile atanabilmekteydi.

REKLAM

Bölümün eğitim süresi 4 yıldı. Bölümden sonra herhangi bir Pedagojik Formasyon almadan vaya Tezsiz Yüksek Lisans yapmadan KPSS puanı ile muhasebe öğretmeni olarak atanıyorlardı.

Fakat; 13 Kasım 2009 tarihli, 27405 sayılı resmi gazetede yayınlanan bilgilere göre bazı fakülteler kapatılmış, yerlerine yeni fakülteler açılmıştı. Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi de kapanan fakülteler den biri. Bunun sonucunda Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği ve İşletme Öğretmenliği Bölümü de kapanmış oldu.

Yeni durum da ise muhasebe ve finansman öğretmenlerinin hangi fakülte ve bölümlerden atanabilecekleri biraz karışık.

Muhasebe ve Finansman Öğretmenliğinde şuan okuyanlar ile bu bölümden mezunlar muhasebe ve finansman öğretmeni olarak atanabilirler.

Fakat herhangi bir lise mezunu öğrencisi muhasebe öğretmeni olmak isterse üniversitede hangi bölüme gideceği belli değil (veya biz bilmiyoruz).

Bazı yerlerde işletme, iktisat mezunları muhasebe öğretmeni olarak atanabilir denilse de bu durum kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. MEB’in cevabı aynen aşağıdaki gibi:

SORU : İktisat, işletme ve maliye bölümleri mezunları muhasebe grubu öğretmenliğine atanabilirler mi?

CEVAP : MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 12.07.2004 tarih ve 119 Sayılı Karar Eki Çizelgede Muhasebe Gurubu Öğretmenliğine sadece “Muhasebe ve Finans Öğretmenliği” kaynak gösterilmiştir. Bu nedenle, yüksek öğretim kurumlarının İktisat, İşletme ve Maliye Bölümleri mezunlarının Muhasebe Grubu Öğretmenliğine atamaları mümkün olamamaktadır. 

Mevcut durumda; Hangi bölüm mezunlarının öğretmen olabileceği 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu Kararı ile “Milli eğitim bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin çizelge” ye bakmak gerekiyor.

Bu çizelgeye göre;

Atamasına Esas Olan Alan Mezun Olduğu Yükseköğretim Programı
Muhasebe ve Finansman 1. Muhasebe ve Finansman Öğretmenliği
2. İşletme Öğretmenliği

şeklinde gösterilmektedir.

Yukarıdaki tablodan da görüleceği üzere İşletme, maliye, iktisat veya başka bir bölümün mezunlarının muhasebe ve finansman öğretmeni olma hakları bulunmamaktadır.

 

Sonuç olarak; muhasebe ve finansman öğretmeni yetiştiren tek fakülte kapatılmış, bu bölümde halen okuyanlar ile bu bölüm mezunları muhasebe ve finansman öğretmeni olarak atanabilirler.

Fakat herhangi bir öğrenci muhasebe öğretmeni olmak isterse üniversitede hangi bölümü tercih edeceği belli değil !!!

 

(Bu konu hakkında farklı bilgisi olanlar yorumlarıyla bilgisini paylaşırlarsa herkez için faydalı olur.)

REKLAM

İlginizi çekebilir

Babaya Hediye Nasıl Seçilir?

Günümüzde herkesin zorlandığı süreçlerden biri de babaya hediye seçme sürecidir. Siz de iyi biliyorsunuz ki …

44 Yorumlar

  1. Valla bende hep işletme mezunları olur zannediyordum. Çok iyi oldu bunu paylaşmanız. Ayrıca muhasebe öğretmeni yetiştiren bir üniversite olmaması da çok garip, muhasebe öğretmenleri nereden gelecek.

    • muhasebe ve finansman öğretmenliği mezunları 2003 yılına kadar çok iyi bir atama sayısına sahipti. Ancak 2003 yılından sonraki atamalarda birkaç yıl 0 olmak üzere atama çok az oldu. Bu bölüm her sene 200 ile 300 arası mezun verdi. Şuan bile bir iki yıl içinde bu bölümden mezun olabilecek durumda olan 300 ile 350 arası öğrenci var. Hem önceki mezunlar hem de yeni mezun olacak mezunlar ile Türkiye’nin en az 15 senelik muhasebe öğretmeni ihtiyacı giderilmiş zaten.

  2. İyi günler.Ben şuan muhasebe okuyorum.Lise 3 Bilgisayarlı Muhasebe Dalı’nı okuyorum.Ben ya muhasebe öğretmeni ya da işletme öğretmeni olmak istiyorum üniversite de işletme bölümü okuyarak muhasebe veya işletme öğretmeni olabilirmiyim ?

    • Yazıda yazdığımız gibi işletme bölümünden öğretmen olmak mümkün değil.

    • ne yapacan muhasebe ögretmenlıgını ataması yokkı:) benden tavsıye kardesım sana git bir buroya gir acık ögretimden bitir işletme staj baslatma sınavına gir muhasebecı ol hadi oldun ögretmen diyelım alırsın ıkı bn tl para onunla gecinirsin ama muhasebeci ol köşe dönersin bende ticaret lisesi cıkıslıyım bende ögretmen olmak istedım ve cok ıyı puan aldım okul kapandı giremedım muhasebe bölümüne gittim ve son senem staj baslatma sınavına girecem insallah lur dedım gibi iyiki kapanmıs yoksa bosu bosuna dört yılım gidecekmıs sıfır ataması var ögretmenliğn bosuna ögretmenlik düşünmeyin arkadaşlar benden size abi tavsiyesi …

      • iyi akşamlar emre 64 ve diger arkadaşlar bilgisi olan cevap yazar mı acaba ?
        yazdiğiniz tarihe bakarsa suan muhasebeci olmussunuz benim sormak istediğim sorular vardı cevaplarsan sevinirim.
        işletme mezunuyum staj başlatma sınavı hakkında bilgi alabilir miyim?
        staj başlatma sınavını degerlendırırsen nasıl zor mu kolay mı aslında zor mu kolay mı?
        staj başlatma sınavını geçmek ne kadar surer yanı bu sınavı kaç yıl içinde vermen gerekıyor ?bilgi verirseniz sevinirim.

    • tüm bölümlere yök formasyon açma kararı aldı yürürlüğe girerse bir kereliğine sanırım işletme mezunları muhasebe öğretmeni olabilecek, ayrıca ; MEB Talim ve Terbiye Kurulunun 12.07.2004 tarih ve 119 Sayılı Karar değişti 2014 tarihli yeni karar çıktı ve bu karardaki çizelgede muhasebe öğretmeni olabilecek bölümlerin arasına işletme iktisat ve kamu yönetimide dahil edilmiş takip etmek ve fırsatı yakalayınca değerlendirmek lazım.

  3. Emre,(muh. öğretmeni)

    Tüm mesleki eğitimler kapandı ve kapanması bizim dönemimize denk geldi. (2011 mezunuyum) İşletme mezunları olamaz oyle birşey hiç konusulmadı, daha önce öğretmen açığı varken işletme ve iktisad v.b mezunları muh. öğretmeni olarak alınmış o ayrı konu. Fakat yaygın olan görüş şuydu, aynı soruyu bizde dekan v.b soruyorduk ki onlar bize , artık öğretmen olmak isteyenler meslek bölümünü okuyacak( mesela 4 yıllık muhasebe, muhasebe ve finansal yön v.b) ve daha sonra formasyon alacak o şekilde mesleki öğretmen olunabilecek. (fen edebiyat fak. mezunlarının yaptığı gibi)bu sadece muhasebe öğretmenliği için değil diğer tüm mesleki öğretmenlikler için geçerli bir görüştü ama bu sadece hocalarımızın duydukları ve bize soyledikleri, bununla ilgili hala bir kanuni düzenleme yapılmadı ama yapılırsa da bu sekilde olur diye düşünülüyordu. Bunlar bizim duyduklarımız fakat su an direkt olarak mezun olduğunda muh.öğretmeni olabileceğiniz bir bölüm yok. Ama tavsiyem su an açık olan muhasebe lisans programlarına devam etmeniz bitirince açılırsa formasyon alıp öğretmen olabilirsiniz olmasanız bile üni mezunu muhasebe elemanı olarak piyasada özel sektöre ya da düz memurluklara yönelebilirsiniz. Ayrıca bu alanda piyasada baya mezun var atanmayı bekleyen bu birçok mesleki öğretmenlik için geçerli onlar biraz azalınca formasyon açmaya baslarlar diye düşünüyorum. mesela biz mezun olurken kpss ye 650 kişi girmişti YÖK sıralamasına göre (muhasebe alanından) ve sadece 77 si atandı. bizden sonra yaklasık bir o kadar daha mezun olacak, bolum öğrencilerini tamamen bitirene kadar formasyon açılmaya bilir. ülke genelindeki şu an ki açıkta tahmini olarak 300 civarındaydı. ( bu rakam meb personele bildirilen açık 2011 yer değiştirme kılavuzunda gösterilen yaklaşık olarak ). Diğer programlar daha yani açıldı ayrıca ilk dumlupınar dı devlet üniversiteleri arasında bilmiyorum ilk mezununu verdi mi ama bölümler de daha yeni olduğu için mezunları yok 4 yıllık düzeyde, mezunlar artmaya baslayınca formasyonlar açılabilir mezun olup formasyon alıp öğretmen olabilirsiniz. ( Tekrar hatırlatayım bu bizim mezun olurken bölüm hocalarından duyduklarımızdı, resmi olarak daha birşey kesinleşmedi.)

  4. İyi Günlerr Ben Ticaret Lisesi Mezunuyum. Şuan Malimüşarlik Bürosunda Çalışıyorum. Aynı zamanda İşletme (İ.Ö) Okuyorum. Türkiyede Muhasebe ögretmenligi Bölümününü Kaldırılması Çok İlginç. Saçma Bişey yani. Benim Merak Etttigim Soru Üniverstelerde İşletme, Muhasebe, Banka Gibi Bölümlerde Öğretim görevliside Olmak için yüksek lisansdan sonra başka bi sınavı varmıdır acaba ? Liselerde Muhasebe ögretmenligini bitirdiler Üniverstelerde Bitirmeseler Bari.!!

    • Emre,(muh. öğretmeni)

      olmak istediğin bolum 2 yıllık meslek yuksek okulu ise; lisans mezunu + alanında 2 yıl iş deneyimi (sigortalı, belgelemek gerek) olmalı, veya lisans mezunu+ ilgili alanda yuksek lisans mezunu olmak gerek, her iki durumda da alım yapacak olan üniversiteye basvuru yapabiliyorsun üniversite okendi kriterlerine göre adaylar arasından seçim yapıyor. (mesela ales puanının %50 si + diplomanın %30 + mulakatın % 20 si gibi.) İlla öğretim görevlisi için ( 2 yıllık meslek yuksek okullarında ) yüksek lisans şartı yok ama olursa tabiki daha avantajlı bir durum.
      4 yıllıklarda tam emin değilim ama yuksek lisans sart ve dil şartı da var diye biliyorum çoğu üni de. yök personel yönetmeliğine bakmak lazım. zaten yuksek lisans ile oralara girmek zor doktora mezunu olmak gerek, benm bir hocam 2 yıllıkta öğr. görevlisi yrd. doç. unvanı aldı basvurdugu uni de 4 yıllığa geçemedi dil şartından dolayı kpds 70 istiyor çoğu üni boyle.

      • hocam merhaba,bende ticaret meslek lisesi muhasebe ve finansman mezunuyum.2011 yılında AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ BIOLVADİN UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU muhasebe bölümünü kazandım ve 1.sınıfı okuduktan sonra AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ İİBF MALİYE bölümüne yatay geçiş yaptım sizce iyi mi yapmışım kötümü ? ve hocam fakültede seçmeli derslerden de muhasebe derslerini alıyorum öğretim görevlisi olduğumda muhasebe derslerini anlatmam için bana verirlermi ? ve MEB de muhasebe öğretmeni olabilirmiyim?

        • Emre,(muh. öğretmeni)

          eğer formasyon açılırsa muhasebe bolumune öncelik verileceğini düşündüğüm için öğretmen olma sansın azalmıs,(tabi bu şahsi kanaatim) maliye olarak buyuk ihtimalle formasyon için kabul edilmezsın. Fakat diğer memurluk vb. işler için iyi yapmıssın. maliye bolumu olarak muhasebe bolumu mezunlarının yaptıgı işlerin neredeyse tamamını yapıyorsun. memur, mali musavir veya ünilerde öğretim üyesi olabilirsin. fakat soyle bir durum var üni ler öğretim uyesi alırken genelde alan sartı koyuyorlar. (mesala muhasebe programı için öğretim uyesi alacaklarsa: muhasebe mezunu ve alanında yuksek lisans yapmış olmak gibi.) nadir olarak muhasebe ye öğretim üyesi alırken maliye mezunu alırlar, genelde işletme mezunu ve muhasebe ve finansman da yuksek lisans yapanları alıyorlar. ama maliye alanında ki alımlara basvuru yapabilirsin fakat maliye den öğretim uyesi olunca da muhasebe derslerine girebilir misin orası şüpheli, ancak yine de çalıştığın okul ve şartlara bağlı, öğretim uyesi eksiği varsa sana da ders verebilirler ama genelde muhasebe alanının kendi hocaları olacağı için muhasebe derslerine onlar girerler. tavsiyem madem maliye ye geçmişsin ve öğretim uyesi olmak istiyorsun, notlarını iyi tutup yuksek lisans yapman, her geçen gun öğretim uyesi olmak zorlasıyor. ayrıca imkanın varsa dil öğren ki en önemlilerden bir tanesi bence artık birçok bolum dil istiyor.(dil sartı öğretim uyeliğinde 4 yıllıklarda zorunlu, 2 yıllıklarda zorunlu değil faka boyle giderse yakında orada da olur, en azından sen mezun olana kadar 🙂 buradan öğretim uyesi alım şartlarına ve ilanlara bakabilirsin. yoksis.yok.gov.tr/ilansayfa/

          • hocam çok teşekkür ediyorum size sağolun 😀 ayrıca link için çok teşekkürler 😀 hocam bir sorum daha olucaktı : araştırma görevlisi olabilmek için hangi şartları yerine getirmemiz gerekiyor? herkes farklı bir şeyler söylüyor tam bilgi sahibi olamadım. Teşekkürler hocam cevaplarıız için :))

  5. merabalar arkadslar.ben ekonomi mühendisliği fakültesinden pazarlama bölümü mezunuyum lisans düzeyinde.benim ticaret meslek lisesinde pazarlama öğretmenliği yapabilme sansım varmı?bu konuda bilen arkadaslar yardımcı olursa sevinirim.şimdiden herkese teskkur edrim.

  6. merhabalar, ben yüzüncüyıl üniv. muhasebe bölümü 2 yıllık yüksek okulundan 1999 da mezun oldum. okurken pedogojik formasyon almıştım. daha sonra intibak derslerini verip aöf nin 3. sınıfından işletme bölümüne başlayıp 2002 yılında bitirdim. şu anda bir ticaret meslek lisesinde ücretli öğretmenlik yapıyorum.şimdi kpss ye girip işletme öğretmeni olarak atama alabilirmiyim kadrolu öğretmen olabilmem için ne yapmam gerekiyor acaba ? aşağıdaki talim terbiye kurulu 80 nolu kararı benim için geçerlimidir ?yardımcı olurmusunuz ..teşekkürler ,
    Madde 4 – Bu Esaslarda geçen;
    f) Öğretmen: Yükseköğretim kurumlarında genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon eğitimi alarak yetişmiş olan, her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları ile kurs ve seminerlerde eğitim-öğretim hizmetlerini yürüten kişiler.diyor

  7. Merhaba hocam. Ben Ticaret Meslek lisesinde muhasebe ve finansman okuyorum. Aslında muhasebe okumak istemiyordum fakat eğer öğretmen olunabiliyor ise okumak istiyorum.tek korkum formasyon kaldırıldı diye biliyordum .yani 4 yıllık okuduktan sonra öğretmen olabiliyor muyum. Lütfen bilgilendirin beni..

  8. ben lise son sınıf öğrencisim araştırma yaparken MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜNDEN DİKEY GEÇİŞLE MUHASEBE FİNANSMAN ÖĞRETMENLİĞİNE ĞEÇİŞ YAPILA BİLİYORMUŞ DİYE OKUDUM.

  9. Gül arkadaşım. Bölüm 3 yıl önce kapandı son mezununu verdi bu bölüme geçiş yapılacağını sanmıyorum. Ayrıca bölümden mezun olanların atama puanlarınçok yüksek. Buna işletme ve pazarlama öğretmenliği de dahil.

  10. Sevgili arkadaşlar ben geçen sene işletme öğretmenliğinden mezun oldum muhasebe öğretmenliğine kaynak teşkil eden muhasebe finansman ve işletme öğretmenliği bölümü 2010 yılında son öğrencilerini aldı ve kapatıldı bu senede son mezunlarını verdi. sanıyorum ki önümüzdeki 5 yıl boyunca hiç bir bölüme öğretmenlik hakkı tanınmayacak çünkü büyük miktarda atanamayan öğretmen adayları var yani şu an için yedi adaylara ihtiyaç yok. ama takip ettiğim kadarıyla öğretmen yetiştirme şekli değişiyor yani tahminen ileride işletme iktisat muhasebe vb. bölümlerden ihtiyaç olursa sınav ve sonrasında mulakatla öğretmen alabilirler ama tabiki en az 5 ila 10 yıl arasında sürebilir. tabiki bunlar benim kendi görüşüm.

  11. merhaba, ben pazarlama öğretmeniyim . gazi üniversitesi 2009-2013 mezunyum. pazarlama öğretmenliği bölümümz kapandı son mezun biziz. zaten 2009 da açıldı 4 yıl öğrenci aldı . her alımda da 60 kişi aldı çarpı 4 yıl 240 kişi mezun oldu bunlarn ilk yıl 22 sonraki yıl 3 ,sonra 22 ,bu senede 30 kişi aldı 78 kişi desek özel sektörü tercih eden de ayrıca düz memurluk kazanan da oldu 85 kişi gitti yani . zamanla diğerleride atanacaktır. çok iyi atama vermiyor ama ihtiyaç var her okul yavaş yavaş açıyor pazarlama bölümü ticaret meslk liselerinde . onlar açtıkça meb atama yapıyor bazen arkadaşlar büroktasiden adam ayarlamaya çalışıyr velhasıl biz sonunda biteceğiz. kendi görüşüm pazarlama bölümğ okuyup ilerde formasyon açılacaktır o şekilde öğretmen olunacak. bu aynı şekilde muhasebe içinde geçerli işletme iktisat vs. bölüm okumak . en yararlı olanda işletme ve iktisat bence. formasyon verirse muhasebe öğr için bu bölümlere verir. pazarlama da da sigortacılık 4 yıllık pazarlam 4 yıllk işletme olablilir ama tam emn değilm bunları okumanz. haa oldu ki formasyon olmadı bu bölmler y.lisans için gayet ideal. hepinize başarılar diliyorum

  12. muhasebe yüksek lisans yapanlar (tezsiz yada tezli) formasyon alabiliyor mu

  13. Merhaba ben isletme mezunuyum ucretli ogretmen olmak istiyor um ne yapmam lazim gidip liselere mi basvurmaliyim

  14. meraba ben 2 yıllık muhasebe ve vergi uygulamalı okuyorum. bitirdikten sonra öğretmenliğe başvurabiliyor muyum ?

    • Ticaret lisesi muhasebe ve finans çıkışıyım şu anda ofis açma yetkim var bu durumda muhasebe öğretmeni olabiliyormuyum eğer olamıyorsan hangi bölümü okumam gerekli?

  15. merhaba. ben yeni iktisat mezunuyum.Bu sene bize muhasebe ve finansman formasyonu açıldı.. bu formasyonu aldığımda bana ne faydası olur ?

  16. Evet işletme ve iktisat bölümü mezunları formasyon alarak öğretmen olabilecek ancak talim terbiye kurulu şart koşmuş öncelik muhasebe ve finansman öğretmenliği mezunlarında bu mezunlar tercih yaptıklarında kendi içlerinde bölüm puan sıralamasına göre atanacaklar bütün mezunlar atanırsa sıra işletme ve iktisat mezunu olup formasyonu olanlara gelecek en az 5-10 yıl sürer sora gelmesi

  17. iktisat bölümüne formasyon hakkı geldi sanırım yukardaki yorumda ahmet bey işletme ve iktisat mezunlarına muhasebe öğretmenliği yolu açılacak sanırım demiş muhasebe bölümüne öncelik verilmesi grekmiyor muydu gördüğüm kadaryla muhasebe mezunlarına formasyon hakkı verilmemiş hala

  18. Hocam bu oncelik muhasebe ve finansman bolumunu bitiren öğretmenlerde demissiniz. Yani once o bolum mezunlari bittikten sonra mi formasyon alan iktisat ve isletme mezunlarinda.yoksa puan esitliginde mi oncelik bu bolum ogretmenligini bitirenlere veriyorlar.

  19. maliye mezunlarınada gelmiş yanlışmı biliyorum arkadaşlar bilgisi olan varmı ?

  20. işletme mezunları için uzaktan pedagojik formasyon eğitimi veren üniversiteler hangileridir bilgisi olan varmı?

  21. ÖN LİSANS MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI MEZUNUYUM. AÇIKÖĞRETİMDEN LİSANS TAMAMLAMA YAPIYORUM. 3. SINIF ÖĞRENCİSİYİM. MUHASEBE ÖĞRETMENLİĞİ YAPABİLİRMİYİM.?

  22. slm tahmini kaç muhasebe ölüm mezunu kalmış ,yada onlar bitmişler ise iktisat ve işletme mezunları (formasyon alan)atanabiliyorlarmı?

  23. Muhasebe finansman lise mezunları kpss de nereye atanir?

  24. Ben muhasebe finansal yönetim okuyorum atamalarda bize formasyon vermelerine ragmen bize hicbir sekilde kategoriye bile konulmamis bu nasil olyor bilgisi olan warmi

  25. ARKADAŞLAR MERHABA ÖNLİSANS MUHASEBE MEZUNUYUM VE ŞUAN DGS İÇİN TERCİH YAPMAM GEREKİYOR. FAKAT BUNUN İÇİN NASIL BİR YOL İZLEMELİYİM YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.

  26. ARKADAŞLAR ŞU AN FORMASYON ALIYORUM MALİYE MEZUNUYUM ŞU AN SADECE 2.ÖNCELİKLİYİZ 1.OLARAK MUHASEBE fİNANS ÖĞRT.ATANACAK DAHA SONRA BİZLER TALİM TERBİYE KURULU KARARLARI 23.SAYFAYA BAKABİLİRSİNİZ ORADA NET BİR ŞEKİLDE ANLATILMIŞ.. HERKES İÇİN HAYIRLISI OLSUN 🙂

  27. merhaba hatice bende formasyon almayı düşünüyorum 4 yıllık muhasebe ve finans mezunuyum atama olanağı nasıl milli eğitimle görüştün mü hiç?

  28. slm 2 yıllık muhasebe okuyup öğretmenlik için kpss ye girip kazanırsak öğretmen olabilme şansım var mı ?

  29. slm 2 yıllık muhasebe okuyup kpss ‘ ye girip kazanırsam muhasebe öğretmeni olma şansım var mı ?

  30. Merhaba arkadaslar eğitim fakültesini bitirip yani öğretmenlik okuyup bitirdikten sonra muhasebecilik yapılabilirmi veya mühasebecilik yapabilmek icin tekrar neler yapmak gerekir bilen varsa hemen yazabilirmi

  31. Merhaba Hatice, formasyonu nereden alıyorsun? Devlet ünviversitesinden mezun oldum, devlet üniversiteleri formasyon eğitimini uzaktan verebiliyor mu?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.