Anasayfa > Açık Öğretim > Açık Öğretimden Örgün Eğitime Geçiş Yapma

Açık Öğretimden Örgün Eğitime Geçiş Yapma

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesinden örgün ortaöğretim okullarına nakil ve geçiş işlemlerinde dikkate alınacak hususlar 2014-2015 öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanmak üzere yeniden belirlenmiştir.

REKLAM

Buna göre;
2014-2015 öğretim yılından başlamak ve kademeli olarak Açık Öğretim Lisesi veya Mesleki Açık Öğretim Lisesinden, yaş itibariyle örgün ortaöğretim kurumlarma kayıt şartlarını taşıyan, örgün ortaöğretimde okuma hakkı bulunan ve disiplin yönünden örgün eğitim dışına çıkarma cezası almayan öğrencilerin nakil ve geçişleri ders kesiminden yeni öğretim yılının başlangıcına kadar geçen süre içerisinde aşağıdaki hususlar dikkate alınarak  yapılır:

1- Nakil ve geçiş yapacak öğrencilerin durumlarının değerlendirilmesinde; Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliğinin 41’inci Maddesinin (l)’inci fıkrasının (b) bendinde ifade edilen, Açık Öğretim Liselerinde kredisini aldıkları dersler ile örgün ortaöğretim kurumlarının haftalık ders çizelgesinde yer alan derslerin sınıflar bazında karşılaştırılarak eşleştirilmesinde ekli listelerde yer alan dersler ile açıklamalar esas alınır.

2- Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliğinde belirlenen sorumlu olarak ders geçme hükmü, nakil ve geçiş yapacak öğrenciler için de uygulanır.

3- Çizelgelerde belirtilen derslerin yıl sonu puanları dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirlenen ortalama ile ders geçme hükmü nakil ve geçiş yapacak öğrenciler için de uygulanır.

4- Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi programlarında iki dönem şeklinde okutulan dersler örgün ortaöğretim programlarında bir öğretim yılına denk tutulur. Yıl sonu oluşacak puanlar dikkate alınarak Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Yönetmeliği ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılma hükmü nakil ve geçiş yapacak öğrenciler için de uygulanır.

5- Bir üst sınıfa geçmek isteyen öğrencilerde alt sınıflardaki geçiş şartları da aranır.

 

Nakil ve Geçiş için alınması gereken dersler için bakınız

 

REKLAM

İlginizi çekebilir

Açık Lise Kayıtları 1 Eylül’de Başlıyor

Açıköğretim Lisesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Kayıtları: Yeni Kayıt Başvuru Tarihleri: 01-19 Eylül 2014 Yeni Kayıt Başvuru Yeri: Yüz Yüze Eğitim Alınan Okul/Kurumlar Yeni Kayıt Ücreti: 25 TL Temrinlik Ücreti: İmam Hatip Öğrencileri İçin: 20 TL

2 Yorumlar

  1. açık liseden anadolu lisesine geçiş yapabilir miyim?

  2. Evet geçiş yapabilirsin (teog) puanı veya ozamanki (sbs) puanın na göre lise seçme hakkın var ama bundan önce Milli Eğitim Müdürlüğü ‘ne Açık liseden Tastikname alarak dilekçe vermen gerekir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.