Anasayfa > Açık Öğretim > Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Yeni Kayıtları

Mesleki Açık Öğretim Lisesi Ek Yeni Kayıtları

Milli Eğitim Bakanlığı ve T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında yapılan yeni kayıtlar vatandaşlardan gelen talepler üzerine 20 Aralık 2013 tarihine kadar uzatılmıştır.

REKLAM

“Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında ekte bulunan formu Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne onaylattıktan sonra bu form ile birlikte kayıt için gerekli belgeleri tamamlayan öğrencilerin kayıtları Mesleki Açık Öğretim Lisesi uygulamaları yapılan meslek liseleri tarafından alınacaktır.

Öğrenciler eğitim görmek istedikleri alanın hangi okullarda mevcut olduğunu önceden öğrenmeleri ve bu okullara müracaat etmeleri gerekmektedir.

Proje kapsamında kaydı alınan öğrenciler 8 kişilik grup oluşturmaları oluşturdukları takdirde okulun fiziki durumu ve öğretmen durumu uygun olması durumunda 2. Dönem itibariyle yüz yüze eğitime başlatılabileceklerdir.

Kimler Kayıt Yaptırabilir:

Mesleki Açık Öğretim Lisesine, sağlık durumu öğrenim görmek istediği meslek eğitimine uygun olanlardan;

2012 yılı ve sonrasında ortaokul veya imam hatip ortaokulunu tamamlayanlar, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Gönül Elçileri ve Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” kapsamında, ilgili Bakanlığın İl Müdürlüklerinden alınacak olan ekteki matbu form ile başvuranlar kayıt yaptırabilirler.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt ücreti 25,00 TL dir. Öğrenci adayları, kayıt ücretinin 20,00 TL sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise nüfus müdürlüklerinden alacakları geçici T.C. kimlik numaraları ile) Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına; 5,00 TL yi ise kaydını yaptıracağı okul müdürlüğünün kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere ilgili müdürlüğün, okul aile birliği  hesabına makbuz karşılığında yatıracaklardır.

8 Kişilik Grup Oluşması Durumunda; 2013-2014 öğretim yılında Mesleki Açık Öğretim Lisesi kapsamında yüz yüze eğitime devam eden İmam Hatip Lisesi öğrencileri 15 TL, diğer alanlarda yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler ise 35 TL her dönem için temrinlik ücreti öderler. Kayıtlı olduğu halde yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrencilerden bu ücret alınmaz.

Yeni Kayıt Evrakları:

– Bir adet vesikalık renkli fotoğraf,
– Kayıt ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,
– 2012 yılı ve sonrası 8. sınıfı tamamlayanlar için Öğrenim Belgesi, Çıkma Belgesi
– Kayıt ücreti muafiyeti olanların muafiyet belgesi,
– Varsa Ustalık ya da Kalfalık belgesi,
– Proje kapsamında başvuranlardan ayrıca, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüklerince onaylanmış form.

 

EK: Kadınlar için mesleki eğitm projesi

REKLAM

İlginizi çekebilir

Açıköğretim Lisesi Kayıtları Nasıl ve Ne Zaman Olur?

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir: REKLAM a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir