Anasayfa > Açık Öğretim > Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı

Açık Öğretim Lisesi 2018/1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Başladı

Açık Öğretim Lisesi 2018/1. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler en geç 28 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler.

REKLAM


Kayıt Yenileme İşlemini Kimler Yaptıracak: 
Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya A ktif olan öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar I. Dönem sınavına katılamazlar.

Öğrencilik durumu Silik, Donuk veya Aktif olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır.

Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerimizin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.


Kayıt Yenileme Sınav Bedeli: 
Açık Öğretim Lisesin e kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen k ayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti ; 35 TL olarak belirlenmiştir. (330 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)

Kayıt y enileme sınav bedeli nin 5 TL’ si ise Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.

 

Mesleki Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine I. ve II. dönem ilk kayıt ve I. II. ve III. dönem kayıt yenileme dönemlerinde geçiş yapılabilmektedir. Açık Öğretim Lisesinden MeslekiAçık Öğretim Lisesine geçişler ise sadece I. dönem yeni kayıt tarihleri arasında yapılmaktadır.

 

REKLAM

İlginizi çekebilir

Açık Öğretim Lisesi Ek Sınav Tercihleri

Açıköğretim öğrencilerinden dönemi 8 ve üzeri olan Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için ek sınav tercihleri …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir