Anasayfa > Eğitim > Hukuk ve Adalet Dersi

Hukuk ve Adalet Dersi

İlköğretim okullarında 6 ve 7. sınıflarda gelecek eğitim ve öğretim yılından itibaren seçmeli “Hukuk ve Adalet” dersi verilmesine ilişkin protokol imzalandı.

REKLAM

Adalet Bakanı Ergin ile Milli Eğitim Bakanı Dinçer arasında imzalanan “Hukuk ve Adalet Dersi” öğretim programı işbirliği protokolü ile gelecek yıldan itibaren ilköğretim 6 ve 7. sınıflara seçmeli “Hukuk ve Adalet” dersi verilecek.

Öğrencilerde hukuk bilincinin geliştirilmesi uygulamaları ve “Hukuk ve Adalet Dersi” öğretim programı geliştirmek için işbirliği protokolü imza törenine, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Hüseyin Yıldırım da katıldı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, hukuk bilincinin yüksek olduğu toplumlarda uyuşmazlık çıkma ihtimalinin daha az olduğu, uyuşmazlıkların barışçıl yöntemlerle daha kolay çözüldüğünü belirterek, “Ülke çapında hukuk bilincinin geliştirilmesi ve vatandaşlar arasında uyuşmazlıkların çıkmadan önlenmesi amacıyla temel hukuk bilgilerinin ilköğretim çağından itibaren öğretilmesi zorunludur. Demokratik hoşgörü, birlikte yaşama ve farklılıklara saygı kültürünün topluma egemen olması için hukuk ve adalet eğitimine ihtiyaç bulunmaktadır” diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, “Hukuk ve Adalet Dersi” ile hukuk bilincini erken yaşlarda geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Amacımız, hak, eşitlik, özgürlük, adalet gibi insan olmaktan kaynaklanan tüm taleplerin hepimizin ortak talepleri olduğunu ve hepimizin hakkı olduğu bilincini çocuklarımıza verebilmektir” dedi.

REKLAM

İlginizi çekebilir

Lüksemburg Hükümet Bursları Başvuruları

2015 Yabancı Hükümet Bursları (Lüksemburg): REKLAM   Bursun türü: 1 adet Yüksek Lisans İlk Başvuru Tarihi: 25.11.2014 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir