Anasayfa > Etiket Arşivi: şirket

Etiket Arşivi: şirket

Şirket Kuruluşları ve Ünvan Seçimi

şirket ve ünvan seçimi

Şirket kuruluşları: Bir şirket kurmaya karar verdiyseniz ilk olarak şahıs şirketi mi, yoksa sermaye şirketi mi kuracaksınız onu belirleyin. Şahıs şirketi daha küçük ve tamamen sizin adınıza açılacak olan bir şirkettir (Hakan GİRGİN reklam hizmetleri). Sermaye şirketleri ise daha büyük çaplı ve istediğiniz ismi koyabileceğiniz şirket türleridir (GİRGİN reklam ve tanıtım limited şirketi). Şirket ünvanları: Hangi şirketi kuracağınıza karar verdiyseniz kuracağınız şirketin ünvanı seçmeniz gerekecek.

Devamı »

Tutulması Zorunlu Olan Defterler – 2013 Yılı

Tutulması zorunlu olan defterler (19.12.2012 Tarih ve 28502 sayılı Resmi Gazete): Anonim Şirketler ve Sermayesi Paylara Bölünmüş Komandit Şirketler: - Yevmiye Defteri - Defter-i Kebir - Envanter Defteri - Pay Defteri - Yönetim Kurulu Karar Defteri

Devamı »

Ticaret Ünvanı Nasıl Seçilmelidir, Nelere Dikkat Edilmelidir

İşletmelerin ticaret unvanlarını seçerken dikkat etmeleri gereken hususlar şahıslara ait işletmelere ve şirketlere göre değişiklik göstermektedir. Buna göre: 1- Şahıs işletmelerinde ticaret unvanı seçilirken şahsın ad ve soyadını kullanması mecburidir. Buna ilaveten tacirin, işletmesi ile yanlış bir kanaat uyandıracak olan ifadeler hariç, istediği ekleri de unvanında kullanması mümkündür. Özellikle gerçek kişilerin ticaret unvanlarına bir şirketin mevcut olduğu zannını uyandıracak ilaveler yapmaları yasaktır.

Devamı »

Yeni TTK’ya Göre Anonim Şirketlerin Kurulması

Tanım: Yeni TTK 329. maddesinde anonim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız mal varlığıyla sorumlu bulunan şirket olarak tanımlanmıştır. Pay sahipleri, sadece taahhüt etmiş oldukları sermaye payları ile ve şirkete karşı sorumludur. Kuruluş ve Ortak: Anonim şirketlerin kuruluş işlemleri Türk Ticaret Kanunu’nda düzenlenmektedir. Mevcut TTK’na göre bir anonim şirketin kurulması için şirkette pay sahibi en az beş kurucunun bulunması şart iken, yeni TTK ile anonim şirket kurulması için bir veya daha fazla kurucunun var olması yeterlidir (Yeni TTK Md.338). Böylelikle yeni TTK ile tek kişinin anonim şirket kurabilmesine olanak sağlanmıştır.

Devamı »