Anasayfa > Açık Öğretim > Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

Mesleki Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri:

REKLAM

 

Başvuru tarihleri: 09 Eylül – 20 Eylül 2013

Başvuru yeri: Yüz yüze eğitim alınan okul/kurumlar

Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti: 25 TL

 

Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti 25 TL dir. Öğrenci adayları, kayıt  ücretinin 20,00 TL sini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının  herhangi bir şubesine T.C. Kimlik numaralarını bildirerek (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise nüfus müdürlüklerinden alacakları geçici T.C. kimlik numaraları ile) Destek  Hizmetleri Genel Müdürlüğü hesabına; 5,00 TL yi ise kaydını yaptıracağı okul Müdürlüğünün kırtasiye, personel ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere ilgili müdürlüğün, okul aile birliği hesabına makbuz karşılığında yatıracaklardır.

2013-2014 öğretim yılında Mesleki Açık Öğretim Lisesi kapsamında yüz yüze eğitime devam eden İmam Hatip Lisesi öğrencileri 15 TL, diğer alanlarda yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler 35 TL her dönem için temrinlik ücreti öderler. Kayıtlı olduğu halde yüz yüze eğitime devam etmeyen öğrencilerden bu ücret alınmaz.

– Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden, öğrencilik durumu aktif veya donuk olan tüm öğrenciler kayıt yenileme işlemini yapabilirler.

– Kayıt yenileme ücretini yatıran öğrenci yüz yüze eğitim aldığı okul müdürlüğüne başvurup, kayıt yenileme işlemini yaptıracaktır.

– Ücret muafiyeti olan öğrenciler durumlarını belgelendirmeleri halinde kayıt yenileme ücreti yatırmayacaklardır. Ücret muafiyet belgelerinin bir örneği okulda saklanacaktır. Ücret muafiyeti ile alınan kayıtlar ile ilgili belgeler istenmesi halinde Genel Müdürlüğümüze gönderilecektir.

– Kayıt yenileme işlemi yaptıran öğrenciler sistemden ders seçimini yaparak, kitaplarını Okul Müdürlüğünden alacaklardır.

– Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olup Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptırmak isteyen,1994 ve öncesi doğumlu erkek öğrencilerden askerlikle ilişikleri olmadığına dair belge istenecektir.

– Kayıt yenileme ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu Okul Müdürlüğünde kalacaktır.

– Kayıt yenileme yapmayan öğrenci uzaktan eğitim sınavlarına giremez, yüz yüze eğitime devam edemez.

REKLAM

İlginizi çekebilir

Açıköğretim Lisesi Kayıtları Nasıl ve Ne Zaman Olur?

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir: REKLAM a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir