Anasayfa > Memur > Memurun Yıllık İzin Süresi 42 Güne Çıkıyor

Memurun Yıllık İzin Süresi 42 Güne Çıkıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı memurların yıllık izin süresini uzatacak yeni bir tasarı taslağı hazırladı. Düzenlemede, memurların halen 30 gün olan yıllık ücretli izin hakkını 42 güne çıkarıyor.

REKLAM

Bugün Gazetesi’nin haberine göre, Memur un yıllık ücretli izin süresi uzuyor. Çalışma Bakanı Faruk Çelik başkanlığında yapılan toplantıda memurların yıllık izin süresini 8 gün ile 12 gün uzatacak bir karar alındı. Yasa yetişirse memur bu yıldan itibaren yaz tatilini daha fazla yapacak.

Memurun yıllık izin süresini uzatacak olan “Devlet Memurları Kanunu’nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı” mevcut kanunda yer alan yıllık izinle ilgili 102.  maddede yer alan “gün” ifadesinin “iş günü” olarak değiştirilmesi öngörülüyor.

Ancak bu 20 ve 30 güne iş günlerinin yanı sıra zaten hak edilmiş olan cumartesi ve pazardan oluşan haftalık tatil günleri de dahil edildiği için, memur aslında 22 iş günü izin kullanmış oluyor. Yeni düzenlemeyle yıllık izin hakkı “iş günü” üzerinden hesaplanacak. Dolayısıyla 10 yılını henüz doldurmamış bir memur 20 iş günü olan izin hakkını kullanmak istediğinde, 7 günlük her bir hafta 5 gün sayılacak. Böylece bu memurlar toplamda 20 yerine tam 28 gün tatil yapmış olacak. Aynı şekilde 30 iş günü izne hak kazanan memurlar da 30 iş gününü ancak 6 haftada dolduracakları için toplamda 42 gün tatil yapabilecekler.

Kaynak: Bugün Gazetesi

REKLAM

İlginizi çekebilir

Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Sınavı

2014 Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı (2014-MHUY) Başvuruları: REKLAM 2014 Maliye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir