Anasayfa > ÖSYM > KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman:

REKLAM

KYK yurtlarına başvurular, 3 Eylül Pazartesi alınmaya başlandı.  “e-devlet” üzerinden herhangi bir ücret ödemeden yapılacak başvurular, 10 Eylül Pazartesi saat 23.59’da sona erecek.

Başvuru yapacak öğrencilerin öğrenim bilgileri, Yükseköğretim Kurulunun bilgi sistemi üzerinden alınacak. Hatalı öğrenim bilgisiyle yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı için öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerini kontrol etmesinde yarar var. Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin, yerleştikleri üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerinde düzeltme talebinde bulunması gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayanların ise başvurularını doğrudan tamamlanacak.

Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine “e-devlet” üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca farklı kamu kurum ve kuruluşlarınca araştırılacak.

Öğrenciler, yurtlara başvuru tarihi ve başvuruların sonuçlanmasıyla ilgili her tür bilgiye “yurtkur.gsb.gov.tr” internet adresinden ulaşabilecek.

KYK Burs Başvuruları:

Burs başvuruları, tüm üniversite öğrencilerinin başvuracağı için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, DGS tercih sonuçlarını açıkladıktan sonra burs başvuruları kurum tarafından resmi web sitesinde başlatılacaktır.

REKLAM

İlginizi çekebilir

YKS 2. Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre YKS ikinci ek yerleştirme sonuçları açıklandı. 2021 YKS sonuçlarına göre …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir