Anasayfa > Açık Öğretim > Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem Sınav Yerleri Belli Oldu

Açık Öğretim Lisesi 1. Dönem Sınav Yerleri Belli Oldu

19-20 Ocak 2013 tarihlerinde yapılacak Açık öğretim lisesi 1. Dönem sınav yerleri belli olmuş ve sınav giriş belgeleri yayınlanmıştır.

REKLAM

Sınavlar 1. Oturum 19 Ocak Cumartesi Saat 10:00- 2. Oturum 19 Ocak Cumartesi Saat 14:00- 3. Oturum 20 Ocak Pazar Saat 10:00- 4. Oturum 20 Ocak Pazar Saat 14:00 de yapılacaktır.

Sınav ile ilgili önemli hususlar: Sınavlarda seçtiğiniz derslerin her birinden 20 adet soru sorulmaktadır. Size verilen kitapçıktaki seçtiğiniz dersi bulunuz ve o soruları cevaplandırınız. Sınavda doğru cevaplar değerlendirilmektedir. 20 sorudan 9 soruya doğru cevap veren öğrenci o dersten başarılı sayılmaktadır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilememektedir. Sınava giderken T.C. kimlik belgesi, pasaport veya sürücü belgesi, bu üç kimlik belgesinden birisini mutlaka yanınızda bulundurunuz.

Askerler bulundukları yerde ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak yedek salonlarda sınava girebilirler. Ankara da yedek salonda sınava girecek öğrencilerin Mesleki Açık Öğretim Lisesinin beşevlerde bulunan müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. (Ankara da ilçe milli eğitim müdürlüklerinde yedek salon işlemleri yapılmamaktadır.)

Sınav sonuçları 3 Mart 2013 tarihinde yayımlanacaktır. Seçmiş olduğunuz derslerden Dil ve Anlatım dersinden başarılı olmak zorundasınız. Bunun dışındaki derslerden 3 kez sınavına girip başarısız olduğunuz derslerden muaf olursunuz. Muaf olduğunuz dersin kredisini kazanamazsınız. Bunun yerine bir sonraki dönemde seçmeli bir ders seçebileceğiniz gibi muaf olduğunuz dersi de tekrar seçebilirsiniz.

Sınav giriş belgesi için tıklayınız

REKLAM

İlginizi çekebilir

Açıköğretim Lisesi Kayıtları Nasıl ve Ne Zaman Olur?

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir: REKLAM a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir