Anasayfa > ÖSYM > İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuruları

İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuruları

2014 Türkiye İnsan Hakları Kurumu İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı  (2014 İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı) Ön Başvuru Sonuçları ve Sınava Başvuruları:

REKLAM

2014 Türkiye İnsan Hakları Kurumu İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı (2014-İnsan Hakları Uzman Yardımcılığı), 20 Aralık 2014 Cumartesi günü Ankara’da yapılacaktır.

Sınava ön başvuru yapan adaylardan başvuru koşullarını taşıyanlar, 20-28 Kasım 2014 tarihleri arasında sınav ücretini ödeyecekler ve SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR’da belirtildiği gibi nihai başvurularını tamamlayacaklardır.  20-28 Kasım 2014 tarihleri arasında nihai başvurularını tamamlayan adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir.

Sınav, sabah 09:30’da başlayacaktır. Sınavın süresi, 120 dakika (2 saat) olacaktır.

Sınava hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği kabul  edilmiş yurt içi ya da yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar başvurabilecektir.

Sıralamaya giren adaylar 150,00 TL olan sınav ücretini ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER”  alanından kredi kartı/banka kartı ile ÖSYM adına 20-28 Kasım 2014 tarihleri arasında yatıracaklardır. Bankalardan  sınav ücreti ödemesi yapılmamalıdır. Adaylar, sınava başvurularını yapmadan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır. Ödeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve TİHK sorumlu olmayacaktır.

Adaylar ön başvuru sonuçlarına ve “SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR” bilgi metnine aşağıdaki bağlantılardan erişilebilecektir.  Sınava başvuru yapacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adayların, sınava başvuru yapmadan önce Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanlığı tarafından duyurulan başvuru koşullarını dikkatlice incelemeleri, tüm başvuru koşullarını taşıdıkları takdirde sınav ücretini yatırarak sınava başvuru yapmaları yararlarına olacaktır. Bu konuda Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanlığı’ndan ayrıntılı bilgi alınmalıdır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

 

Ön Başvuru Sonuçları

Sınava İlişkin Genel Bilgiler, Temel İlke ve Kurallar

REKLAM

İlginizi çekebilir

YKS 2. Ek Yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanlığından yapılan açıklamaya göre YKS ikinci ek yerleştirme sonuçları açıklandı. 2021 YKS sonuçlarına göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir