Anasayfa > Genel > Esnaflara Kredi Yapılandırması

Esnaflara Kredi Yapılandırması

Yapılan açıklamaya göre Esnaf ve sanatkarların Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerden takipte olanlar yapılandırılacak. 30 Haziran 2020 tarihide dahil olmak üzere bu tarihten önce kredi borcu takibe düşen esnaf ve sanatkarların kredi kefalet kooperatifine yazılı olarak başvurmaları ve talepte bulunmaları halinde esnaflara kredi yapılandırması sağlanacak.

REKLAM

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamalar ile bu haberi kamuoyuna duyurdu. Takibe düşen kredilere yapılandırma böylece gelmiş oldu. Böylece bu yapılandırma ile borçlu ve bunların kefilleriyle birlikte yaklaşık 220 bin esnaf ve sanatkarın gecikmiş 2 milyar liraya ulaşan borcunda iyileştirme sağlanmasının ve yaklaşık 322 milyon lira gecikme faizinin düşürülmesinin mümkün olabileceğine dikkat çekildi.

Kredi yapılandırması nedir

Kredi çekildiğinde faiz oranları yüksek olduğu için anapara ile birlikte çok fazla faiz hesaplanmaktaydı. Kredi kullanan esnaflar ise bu borcun altından kalkamadı ve taksitlerini ödeyemez hale geldi. Bugün ise faiz oranları düştüğü için borçlar yeniden hesaplanır ve taksitler şekillenir. Bu da esnaflara kredi yapılandırması ile ödeme kolaylığı sağlar.

Bir nevi bu dönemin düşük faizlerinden yararlanarak borçun tekrar hesaplanması ve taksitlendirilmesidir.

Kredi nasıl yapılandırılır

Yapılan açıklamada değinildiği üzere esnaf ve sanatkarların, Kredi Kefalet Kooperatifine yazılı olarak başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları gerekmektedir.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verilmiştir;

Yapılandırmanın kapsamı

“Bu süreçte Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ortaklarında da takibe düşen kooperatif kredileri için yapılandırma imkanı getirilmesine yönelik de bir beklenti oluşmuştur. Bu durum karşısında TESKOMB tarafından kooperatif takibine intikal etmiş borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik Bakanlığımız görüşü alınarak bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışma sonucu esnaf ve sanatkarlarımızın Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerden takipte olanları yapılandırıyoruz.”

“Buna göre 30 Haziran 2020 tarihinden önce (bu tarih dahil) kredi borcu kooperatif takibine intikal eden esnaf ve sanatkarların Kredi Kefalet Kooperatifine yazılı olarak başvurmaları ve yapılandırma talebinde bulunmaları halinde yeniden yapılandırmadan faydalanabileceğini bildirdi.”

Kaynak: Ticaret Bakanlığı

REKLAM

İlginizi çekebilir

sgk yapılandırma süreleri

Yapılandırma Ödeme Sürelerinde Yeni Tarih

SGK’dan yapılan açıklamaya göre; yapılandırma borçlarını ödemeyenlerin veya eksik ödeyenlerin ay sonuna kadar ödemesi halinde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir