Anasayfa > GİB > E-Defterlerin, Oluşturma ve İmzalanma İşlemleri Uzatıldı

E-Defterlerin, Oluşturma ve İmzalanma İşlemleri Uzatıldı

Elektronik Defter (e-Defter) Uygulamasına Dahil Olan Mükelleflerimizce 30 Nisan 2015 Günü Sonuna Kadar Oluşturulması ve İmzalanması Gereken e-Defterlerin, Oluşturma ve İmzalanma İşlemleri 29 Mayıs 2015 Cuma Günü Sonuna Kadar Uzatılmıştır.

REKLAM

T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ/77

Konusu: Elektronik defter (e-Defter) uygulamasına dahil olan mükelleflerimizce 30 Nisan 2015 günü sonuna kadar tamamlanması gereken “e-Defterlerin oluşturulması ve imzalanması” işlemlerinin yerine getirilme süresinin uzatılması.

Tarihi : 30/04/2015

Sayısı : VUK-77 / 2015-7

1. Giriş:

Bilindiği üzere 22/04/2015 tarih ve VUK-75 / 2015-5 sayılı Vergi Usul Kanunu Sirküleri ile 30 Nisan 2015 tarihine kadar Elektronik Defter Uygulaması aracılığı ile Başkanlığımız Bilgi İşlem Sistemine yüklenilmesi gereken elektronik defter beratlarının yüklenme süresi 29/05/2015 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştı.

Bakanlığımıza iletilen talepler üzerine, Nisan ayının hem e-Defter uygulama işlemlerinin yoğunlaştığı ilk ay hem de meslek mensuplarınca hazırlanması gereken beyan ve bildirimler açısından yoğun bir ay olması nedeniyle Vergi Usul Kanununun mükerrer 242 nci maddesindeki yetkiye dayanılarak; 30 Nisan 2015 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulması ve imzalanması işlemlerinin yerine getirilme süresinin uzatılması bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.

2. Elektronik Defterlerin Oluşturulma ve İmzalanma Süresinin Uzatılması:

30 Nisan 2015 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken e-Defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi, birinci bölümde belirtilen durumlar ve yetki çerçevesinde; 29 Mayıs 2015 Cuma günü sonuna kadar uzatılmıştır.

Duyurulur.

REKLAM

İlginizi çekebilir

vergi affı ve yapılandırma, matrah artırımı

Vergi ve SGK Borçlarına Yapılandırma

Vergi affı olarakta bilinen vergi ve SGK borçlarına yapılandırma tekrar Mecliste. Torba yasanın içine dahil …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir