Anasayfa > Açık Öğretim > Açık Öğretim 2. Dönem Ders Seçimleri

Açık Öğretim 2. Dönem Ders Seçimleri

Yeni kayıt olan veya kayıt yenileyen her ‘’AKTİF’’  öğrenci, kendisine verilen şifre ile http://www.maol.meb.gov.tr internet sitesinden “Öğrenci Girişi” kısmından sisteme girer ve derslerini seçer.

REKLAM

2014-2015 Öğretim yılı 2. Dönem kayıt yenileyip uzaktan eğitim ile alacağı dersi olan öğrencilerimizin kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme girerek en geç 3 Nisan 2015 tarihine kadar derslerini seçmeleri gerekmektedir.

Ders seçme işlemi için sol taraftaki menülerden ‘’Ders Seçme’’ başlığı tıklanarak ders seçme işlemi yapılır.

Sınavlarımız önceden belirlenmiş olan tarihlerde dört oturum şeklinde yapılmaktadır. 1. Oturum Cumartesi günü saat 10.00 da, 2. Oturum Cumartesi saat 14.00 de, 3. Oturum Pazar 10.00 da, 4. Oturum Pazar 14.00 de yapılmaktadır. Ders seçimi yaparken seçtiğiniz dersin hangi oturumda olduğunu, dersin sonundaki ‘’Oturum No’’ kısmından görebilirsiniz.

Her oturumda en fazla 6 (altı) dersten sınava girilebilmektedir. Dolayısıyla herhangi bir dersi seçmek istediğiniz zaman karşınıza ‘’ Bu oturum İçin Alabileceğiniz (6) Ders Sayısını Aştığınız İçin Bu Dersi Seçemezsiniz’’ uyarısı karşılaştığınız zaman, bu dersin yerine oturumu farklı bir ders seçmeniz gerekiyor veya bu ders ile aynı oturumda olan bir dersi silip yerine seçmek istediğiniz dersi alabilirsiniz.

NOT: Sistemde kaydı aktif olmayan öğrenci ders seçimi yapamaz. Bir önceki dönem sınava girdiği için sistemde kaydı henüz aktif görünen öğrenciler ders seçebilmeleri için mutlaka kayıt yenileme işlemi yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde ders seçemezler sınavlara giremezler.

REKLAM

İlginizi çekebilir

Açıköğretim Lisesi Kayıtları Nasıl ve Ne Zaman Olur?

Açık Öğretim Lisesine Kimler Başvurabilir: REKLAM a) İlköğretim Okulu/Ortaokul mezunu olanlar, b) Ortaöğretim kurumlarından ayrılanlar, …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir